Ga naar de inhoud

DNS Records wijzigen

Als u gebruik maakt van onze nameservers kunt u via het klantenpaneel uw DNS Records wijzigen. Heeft u geen toegang tot het klantenpaneel? Neem dan contact met ons op om dit voor u in te laten stellen.

DNS instellingen openen #

Als u bent ingelogd kunt u boven aan via het menu naar Diensten en vervolgens Domeinnamen navigeren.

Klantenpaneel diensten menu

Vervolgens kunt u in het menu aan de linkerkant de domeinnaam selecteren die u wilt aanpassen. Na het kiezen van dit domein vind u aan de rechterkant de instellingen van dit domein. Om uw DNS Records te wijzigen kiest u voor de optie DNS records wijzigen. Deze optie is alleen beschikbaar als uw nameservers ns1.hostingprovider.nu, ns2.hostingprovider.nu & ns3.hostingprovider.nu zijn. Heeft u op dit moment andere nameservers in uw overzicht staan? Bekijk dan dit artikel over hoe u deze kunt wijzigen.

DNS instellingen wijzigen #

Op de volgende pagina kunt u vervolgens de DNS records voor dit domein instellen. Met de blauwe knop DNS record toevoegen kunt u een nieuw record toevoegen aan dit domein. Met het blauwe kruisje kunt een record verwijderen. Als u tevreden bent met uw wijzigen kunt u deze opslaan met de blauwe Bewaar gegevens knop. Als u de wijzigingen wilt annuleren kunt u gebruik maken van de Terug knop.

Op dit scherm ziet u voor elk record de volgende kolommen:

  • Naam: dit is wat er voor uw domeinnaam komt te staan. Vult u hier dus www in zal www.domein.nl naar het record verwijzen wat u hier vervolgens verderop specificeerd.
  • Type: dit is het soort record dat u wilt hebben. U heeft hier verschillende opties. Als u meer wilt weten over de verschillende type records kunt u het beste dit artikel lezen.
  • Waarde: dit is de daadwerkelijke instelling waar het domein naar zal verwijzen. Bij een A record vult hier bijvoorbeeld het IPv4 adres in en bij een CNAME een andere domeinnaam.
  • TTL: Dit is de ’time to live’. Hiermee geeft u aan hoelang het apparaat dat dit record opzoekt het record mag onthouden voordat hij het weer opnieuw moet controleren. Standaard gebruiken wij waarde 600 (10 minuten) hiervoor.

Werkt uw DNS niet meer of weet u niet wat u hier precies moet invullen kunt als u ook een hostingpakket heeft het beste het standaard DNS profiel toepassen. Als u uw domein wilt parkeren kunt u de deze DNS instellingen gebruiken. Mocht u er niet uitkomen kunt altijd het beste contact met ons opnemen.