Ga naar de inhoud

Domeinnaam opzeggen

Als u geen gebruik meer wilt maken van een domeinnaam kunt u deze opzeggen via het klantenpaneel. Meer informatie over hoe u kunt inloggen op het klantenpaneel leest u in dit artikel. Mocht u geen toegang hebben tot het klantenpaneel kunt u het beste direct contact met ons opnemen of door een ticket in te dienen.

Opzeggen domeinnaam #

Als u bent ingelogd in uw klantenpaneel account kunt u via het menu een overzicht opvragen van uw domeinnamen. Dit doet u door te gaan naar Diensten -> Domeinnamen.

U kunt nu in het menu aan de linkerkant een keuze maken voor een domeinnaam indien u er meerdere heeft. Vervolgens ziet u informatie van de specifieke domeinnaam en kunt u met de link Dienst opzeggen rechtboven een aanvraag starten om uw domeinnaam op te zeggen.

Wij zeggen een domeinnaam altijd op per einde van uw abonnement. De einddatum vindt u terug op het overzicht scherm van de domeinnaam.

Klantenpaneel overzicht domeinnaam

Als u op de link Dienst opzeggen heeft geklikt verschijnt er een popup waarin u uw opzegging kunt bevestigen. Hierbij horen we graag de reden van opzegging en vragen we om uw wachtwoord ter bevestiging. Als u alles heeft ingevuld kunt u de opzegging bevestigen door op Opzeggen te klikken.

Domeinnaam opzeggen popup

Ter bevestiging ontvangt u nu een e-mail dat uw domeinnaam is opgezegd met daarbij, indien van toepassing een verhuiscode. Ook vindt u in de e-mail terug wanneer uw domeinnaam verloopt.

In uw klantenpaneel zal de status van de opzegging ook zichtbaar zijn als de volgende keer inlogt. U ziet dan in het menu aan de linkerkant bij de domeinnaam terug dat deze is opgezegd wanneer deze verloopt. Op de informatie pagina van de domeinnaam kunt u daarnaast ook terugvinden wanneer de domeinnaam is opgezegd.

Klantenpaneel overzicht domeinnaam opgezegd

Opzegging domeinnaam annuleren #

Mocht u uw domeinnaam toch nog willen verlengen en dus de opzegging ongedaan willen maken kunt u dit doen door contact met ons op te nemen. Zolang uw domeinnaam nog niet is verlopen is dit meestal kosteloos.