Ga naar de inhoud

Domeinnaam .eu

.eu is de extentie van de Europese Unie. Deze extentie kan worden geregistreerd door alle inwoners, bedrijven en organisaties die binnen de europese unie zijn gevestigd.

De details op een rij #

Ondersteuning DNSSECJa
Minimale lengte domeinnaam3 karakters
Maximale lengte domeinnaam63 karakters
Toegestane karaktersa-z, 0-9, –
IDN karakters toegestaanJa
Domein lock mogelijkNee
Online WHOISLink

Domein registreren #

Een .eu heeft geen extra informatie nodig voor de registratie. Wel moet u er rekening mee houden dat alle contacten van het domein zich binnen de europese unie moeten bevinden. Meer informatie over het registreren van een domeinnaam kunt u in dit artikel vinden.

Domein verhuizen #

Het verhuizen van een .eu domein gebeurd met een verhuiscode. Deze kan verkregen worden van de huidige registrar of via My .eu. Nadat deze code is opgevraagd is deze 40 dagen geldig. Als alles correct is zal een verhuizing direct plaatsvinden. Meer informatie over het verhuizen van een domeinnaam kunt u in dit artikel vinden.

Gegevens wijzigen #

Aan het wijzigen van gegevens die horen bij een .eu domeinnaam zijn geen extra kosten verbonden. Meer informatie over hoe u deze gegevens kunt wijzigen kunt u in dit artikel vinden.

Domein opzeggen #

Als u geen gebruik meer wilt maken van een domeinnaam of het domein wilt verhuizen naar een andere registrar dient u het domein op te zeggen. Informatie over hoe u een domein opzegd kunt u in dit artikel vinden.

Op het moment dat u het domein heeft opgezegd ontvangt u een e-mail met een verhuiscode. Mocht u het domein willen verhuizen moet u voor de vermelde datum deze verhuizing laten plaatsvinden. Doet u dat niet zal het domein verlopen. Let daarbij op dat een verhuiscode van een .eu domein 40 dagen geldig is. WIlt u het domein later pas verhuizen zult u dus opnieuw een verhuiscode moeten opvragen vlak voordat u het domein gaat verhuizen.

Op het moment dat het domein is verlopen zal deze voor 38 dagen in qurantaine worden gezet. Dit houdt in dat niemand anders het domein kan registreren. Na deze periode kan het domein weer bij elke registrar worden aangevraagd. Mocht de opzegging toch niet gewenst zijn kunt u gedurende deze periode het domein toch nog laten herstellen. Hier zijn, naast de kosten voor de verlenging, extra kosten voor van toepassing. U kunt dit aanvragen via een ticket in uw klantenpaneel.