Ga naar de inhoud

E-mailaccount toevoegen aan Outlook

Dit artikel beschrijft hoe u uw e-mailaccount kunt toevoegen aan Outlook. Als u nog geen e-mail adres heeft toegevoegd aan uw webhostingpakket kunt u het beste eerst dit artikel volgen. Mocht u uw wachtwoord niet meer weten moet u deze eerst herstellen voordat u uw e-mailaccount toevoegd. Hoe u dit doet kunt u terug vinden in dit artikel.

Account toevoegen aan Outlook #

Als u Outlook heeft opgestart gaat u linksboven in het menu naar Bestand en kiest u vervolgens op de Info tab (in het menu aan de linkerkant) voor de optie Account toevoegen onder de dropdown met de reeds bestaande accounts.

Outlook account toevoegen

Vervolgens verschijnt er een venster waar u een nieuw account in kunt toevoegen. Geef hiervoor uw e-mailadres op in het E-mailadres veld. Nadat u deze heeft ingevoerd kunt u kiezen voor de optie Verbinding maken.

Outlook account toevoegen stap 1

Vervolgens kunt u opgeven welk type account u wilt toevoegen. In dit geval kiest u voor de optie IMAP. In het volgende scherm moet u vervolgens de gegevens van de inkomende en uitgaande server opgeven. Deze gegevens zijn op basis van uw domeinnaam. Voor een goed overzicht kunt u hieronder uw domeinnaam opgeven.

Domeinnaam:

Voor de Inkomende e-mail server kunt u de volgende gegevens gebruiken:

Server:mail.domeinnaam.nl
Poort:993
Versleutelingsmethode:SSL/TLS

Voor de Uitgaande e-mail server kunt u de volgende gegevens gebruiken:

Server:mail.domeinnaam.nl
Poort:587
Versleutelingsmethode:STARTTLS
Outlook account toevoegen stap 2

In het volgende scherm geeft u uw wachtwoord op in het Wachtwoord veld en kiest vervolgens voor Verbinding maken. Uw account is nu toegevoegd en beschikbaar in uw Outlook applicatie.