Ga naar de inhoud

Domeinnaam .it

.it is de landextensie van Italië en kan door iedereen binnen de Europese Unie worden geregistreerd. De extentie .it is daarnaast extra populair omdat het vaak ook wordt gebruikt voor IT gerelateerde bedrijven.

De details op een rij #

Ondersteuning DNSSECJa
Minimale lengte domeinnaam3 karakters
Maximale lengte domeinnaam63 karakters
Toegestane karaktersa-z, 0-9, –
IDN karakters toegestaanJa
Domein lock mogelijkNee
Online WHOISLink

Domein registreren #

Een .it heeft naast de standaard gegevens nog een aantal extra gegevens nodig zodat de registratie zal lukken:

  • Voor particulieren:
    • Paspoort / ID nummer
    • BSN Nummer
  • Voor bedrijven:
    • KVK Nummer
    • BTW Nummer

Meer informatie over het registreren van een domeinnaam kunt u in dit artikel vinden. Na het registreren ontvangt de eigenaar van het domein op het opgegeven e-mailadres een e-mail om de registratie te bevestigen. Voordat het domein actief zal u de registratie eerst via de toegezonden e-mail moeten bevestigen.

Domein verhuizen #

Het verhuizen van een .it domein gebeurd met een verhuiscode. Deze kan verkregen worden van de huidige registrar. Na het starten van de verhuizing ontvangt de huidige eigenaar een e-mail met informatie over de verhuizing. Bij akkoord zal de verhuizing vervolgens plaatsvinden. Als er niet wordt gereageerd dan zal na één dag het domein alsnog verhuisd worden. Meer informatie over het verhuizen van een domeinnaam kunt u in dit artikel vinden.

Gegevens wijzigen #

Aan het wijzigen van gegevens die horen bij een .it domeinnaam zijn geen extra kosten verbonden. Meer informatie over hoe u deze gegevens kunt wijzigen kunt u in dit artikel vinden.

Domein opzeggen #

Als u geen gebruik meer wilt maken van een domeinnaam of het domein wilt verhuizen naar een andere registrar dient u het domein op te zeggen. Informatie over hoe u een domein opzegd kunt u in dit artikel vinden.

Op het moment dat u het domein heeft opgezegd ontvangt u een e-mail met een verhuiscode. Mocht u het domein willen verhuizen moet u voor de vermelde datum deze verhuizing laten plaatsvinden. Doet u dat niet zal het domein verlopen.

Op het moment dat het domein is verlopen zal deze voor 29 dagen in qurantaine worden gezet. Dit houdt in dat niemand anders het domein kan registreren. Na deze periode kan het domein weer bij elke registrar worden aangevraagd. Mocht de opzegging toch niet gewenst zijn kunt u gedurende deze periode het domein toch nog laten herstellen. Hier zijn, naast de kosten voor de verlenging, extra kosten voor van toepassing. U kunt dit aanvragen via een ticket in uw klantenpaneel.