Ga naar de inhoud

E-mailadres wachtwoord wijzigen

Inloggen op de webmail #

Als u uw wachtwoord van uw e-mailadres wilt wijzigen kan dat via de webmail (roundcube). Hoe u kunt inloggen op de webmail kunt u in dit artikel teruglezen. Mocht u uw huidige wachtwoord vergeten zijn, dan zal uw wachtwoord gereset moeten worden. Hoe u dat doet kunt u hier terugvinden.

Wachtwoord wijzigen #

Nadat u bent ingelogd kunt u in de menubalk aan de linker kant navigeren naar Settings. In het menu dat naar voren komt kunt u vervolgens kiezen voor de optie Password. Hier kunt u nu het wachtwoord wijzigen van uw e-mailadres.

U krijgt nu vervolgens de optie om een nieuw wachtwoord in te stellen. Hiervoor voert u eerst uw huidige wachtwoord in bij Current Password. Vervolgens geeft u 2 maal uw nieuwe wachtwoord op bij New Password en Confirm New Password en bevestigd u uw nieuw wachtwoord met Save.

Als uw nieuwe wachtwoord is bevestigd ziet u hiervan een bevestiging in het scherm. U kunt nu voortaan uw nieuwe wachtwoord gebruiken. Testen of het wachtwoord werkt kunt u doen door te kiezen voor Logout en nu opnieuw in te loggen met uw nieuwe wachtwoord.

Webmail wachtwoord wijzigen

Als u naast de webmail ook nog via andere apparaten / applicaties uw e-mail leest zult u ook daar uw wachtwoord moeten wijzigen. Vaak komt de applicatie vanzelf met een vraag om uw wachtwoord te updaten. Mocht dit niet het geval zijn bekijk dan de instellingen van uw applicatie / apparaat om de wachtwoord wijziging door te voeren.