Ga naar de inhoud

E-mailaccount toevoegen aan Apple Mail

Dit artikel beschrijft hoe u uw e-mailaccount kunt toevoegen aan Apple Mail. Als u nog geen e-mail adres heeft toegevoegd aan uw webhostingpakket kunt u het beste eerst dit artikel volgen. Mocht u uw wachtwoord niet meer weten moet u deze eerst herstellen voordat u uw e-mailaccount toevoegd. Hoe u dit doet kunt u terug vinden in dit artikel.

Account toevoegen aan Apple Mail #

Als u Apple Mail heeft opgestart gaat u linksboven in het menu naar Mail en kiest u vervolgens voor de optie Voeg account toe

Vervolgens verschijnt er een venster waar u een nieuw account in kunt toevoegen. Ga hier voor de optie Andere Mail-account en klik op Ga door.

Geef in het nieuwe venster uw naam, e-mailadres en wachtwoord op in de velden. Nadat u deze heeft ingevoerd klikt u op Log in.

In het volgende scherm moet u vervolgens de gegevens van het account opgeven. Uw e-mailadres is tevens uw gebruikersnaam, het wachtwoord is dezelfde als in de vorige stap. Het type account is IMAP. Vervolgens moet u de server aanpassen voor de Inkomende e-mail en Uitgaande e-mail, deze gegevens zijn op basis van uw domeinnaam. Voor een goed overzicht kunt u hieronder uw domeinnaam opgeven.

Domeinnaam:

Voor de Inkomende e-mail server kunt u de volgende gegevens gebruiken:

Server inkomende e-mail:mail.domeinnaam.nl

Voor de Uitgaande e-mail server kunt u de volgende gegevens gebruiken:

Server uitgaande e-mail:mail.domeinnaam.nl

Klik nu op Log In. Als laatste klikt u nu op Gereed.