Ga naar de inhoud

Domeinnaam .nu

.nu is de extentie van het Polynesische eiland Niue. De extentie mag door iedereen geregistreerd worden en is in een aantal landen extra populair als alternatief voor bijvoorbeeld een .com. Het betekend namelijk ook in het Zweeds en het Deens het zelfde als in Nederland

De details op een rij #

Ondersteuning DNSSECJa
Minimale lengte domeinnaam3 karakters
Maximale lengte domeinnaam63 karakters
Toegestane karaktersa-z, 0-9, –
IDN karakters toegestaanJa
Domein lock mogelijkNee
Online WHOISLink

Domein registreren #

Een .nu heeft naast de gegevens die al bij ons bekend zijn ook nog de volgende verplichte gegevens:

  • Voor particulieren: BSN Nummer
  • Voor bedrijven: KVK Nummer

Meer informatie over het registreren van een domeinnaam kunt u in dit artikel vinden.

Domein verhuizen #

Het verhuizen van een .nu domein gebeurd met een verhuiscode. Deze kan verkregen worden van de huidige registrar. Als alles correct is zal een verhuizing direct plaatsvinden. Meer informatie over het verhuizen van een domeinnaam kunt u in dit artikel vinden.

Gegevens wijzigen #

Aan het wijzigen van gegevens die horen bij een .nu domeinnaam zijn geen extra kosten verbonden. Meer informatie over hoe u deze gegevens kunt wijzigen kunt u in dit artikel vinden.

Domein opzeggen #

Als u geen gebruik meer wilt maken van een domeinnaam of het domein wilt verhuizen naar een andere registrar dient u het domein op te zeggen. Informatie over hoe u een domein opzegd kunt u in dit artikel vinden.

Op het moment dat u het domein heeft opgezegd ontvangt u een e-mail met een verhuiscode. Mocht u het domein willen verhuizen moet u voor de vermelde datum deze verhuizing laten plaatsvinden. Doet u dat niet zal het domein verlopen.

Op het moment dat het domein is verlopen zal deze voor 59 dagen in qurantaine worden gezet. Dit houdt in dat niemand anders het domein kan registreren, maar dat de oude eigenaar hem nog opnieuw kan activeren. Na deze periode wordt het domein nog 7 dagen vastgehouden waar ook de huidige eigenaar het domein niet meer kan registeren. Na deze periode kan het domein weer bij elke registrar worden aangevraagd.

Mocht de opzegging toch niet gewenst zijn kunt u gedurende deze periode het domein toch nog laten herstellen. Hier zijn, naast de kosten voor de verlenging, extra kosten voor van toepassing. U kunt dit aanvragen via een ticket in uw klantenpaneel.