Ga naar de inhoud

DNS Recordtype: A

Met een DNS record van het type A kunt u uw domein of subdomein verwijzen naar een IPv4 adres. Met dit record kunt u er dus voor zorgen dat uw domeinnaam verwijst naar de server waarop uw hostingpakket zich bevind.

DNS A Record

Bij een A record heeft u een aantal velden die u kunt invoeren. Hiermee bepaald u hoe het record gaat werken. U kunt hieronder uw domeinnaam invult zodat u in deze handleiding kunt zien wat u moet invoeren om het record te laten werken. Meer informatie over waar u uw DNS kunt aanpassen vindt u terug in dit artikel.

Domeinnaam:

A Record Naam #

Bij Naam kunt u invullen voor welke domein dit record van toepassing is. U heeft hier eigenlijk drie opties:

  • Veld leeg laten: Als u het veld niet invult is het record van toepassing op uw hoofd domein. In dit geval zal dat betekenen dat nu domeinnaam.nl zal verwijzen naar het ip adres wat wordt ingevoerd.
  • Tekst waarde invoeren: Als u hier een tekst zet zal dit als subdomein van uw domein verwijzen naar het op te geven ip adres. In dit geval zou dit betekenen dat bij een invoer van www dat het record www.domeinnaam.nl nu zal verwijzen naar het ip adres.
  • Wildcard / *: U heeft ook de mogelijkheid om een * in het veld in te voeren. Dat houdt in dat u een wildcard toevoegd. Dat betekend dat alles wat niet bekend is zal verwijzen naar het bij deze regel opgegeven ip adres. Zo werkt nu dus bijvoorbeeld ook alfabet.domeinnaam.nl en test.domeinnaam.nl zonder dat u deze specifiek heeft toegevoegd aan uw DNS records.

A Record Waarde #

Hier vult u een IPv4 adres in. Een IPv4 adres bestaat altijd uit 4 nummer combinaties lopend van 1 t/m 254 (bijvoorbeeld 5.200.6.103).

A Record TTL #

Hier vult u de ’time to live’ in voor dit record. Dit is de tijd dat het apparaat dat dit record heeft opgevraagd mag wachten met het record opnieuw opvragen. Dat betekend dus dat in de tussentijd een verandering nog niet opgemerkt gaat worden. Standaard maken wij hier gebruiken van de waarde 600.