Ga naar de inhoud

PHP versie veranderen

Binnen onze hostingpakketten zijn er meerdere PHP versies mogelijk om te draaien. U bent zelf in staat om deze PHP versie te veranderen. Uiteraard raden wij aan om de laatste versie te gebruiken, maar u kunt indien gewenst een andere versie selecteren. Zo kunt u ook voordat een PHP versie uitgefaseerd wordt alvast zelf upgraden naar een nieuwere PHP versie.

U kunt de php versie veranderen door in te loggen op uw hostingpakket. Als u niet weet hoe dit moet kunt u dit artikel bekijken. Eenmaal ingelogd kan het zijn dat u als reseller bent ingelogd. In dit artikel kunt u teruglezen hoe u als reseller in kunt loggen op het hostingaccount van uw klant.

PHP versie selecteren #

Als u bent ingelogd kunt u in het menu gaan naar Account Manager en vervolgens Domain Setup. U ziet hier nu een overzicht van uw domeinen. Door op de domeinnaam te klikken die u wilt wijzigen gaat u naar het volgende scherm.

Directadmin domein setup

U komt nu op een detail pagina waar u de instellingen van dit domein kunt aanpassen. Rechtsboven van deze pagina ziet u de optie PHP Version Selector. Door hier op te klikken opent er vervolgens een popup.

Directadmin domein aanpassen

Vanuit de zojuist geopende popup kunt in de dropdown een gewenste versie selecteren. Als u een keuze heeft gemaakt kunt u deze vervolgens bevestigen met de Save knop. Het kan nu tot 1 minuut duren totdat deze wijziging doorgevoerd en actief is op uw website.

Directadmin PHP versie veranderen

Controleren website #

Nu uw PHP versie is gewijzigd is het handig om te controleren of alle functionaliteit van uw website nog werkt. Het kan zijn dat u uw website nog moet updaten naar de laatste versie, of sommige functionaliteit niet meer werkt met de geselecteerde PHP versie. Als uw website niet meer volledig werkt, kunt u altijd weer terugschakelen naar uw oude PHP versie. U kunt dan eerst het probleem oplossen.