Ga naar de inhoud

Domeinnaam .net

.net is een van de oudste domeinnaam extenties. Een .net domein is een populaire toevoeging of alternatief op een .com of .org domein.

De details op een rij #

Ondersteuning DNSSECJa
Minimale lengte domeinnaam3 karakters
Maximale lengte domeinnaam63 karakters
Toegestane karaktersa-z, 0-9, –
IDN karakters toegestaanJa
Domein lock mogelijkJa
Online WHOISLink

Domein registreren #

Een .net heeft geen extra informatie nodig voor de registratie. Wel moet het gebruikte e-mailadres worden bevestigd. Als dit niet gebeurd kan uw domein onbereikbaar worden op het internet. Meer informatie over het registreren van een domeinnaam kunt u in dit artikel vinden.

Domein verhuizen #

Het verhuizen van een .net domein gebeurd met een verhuiscode. Deze code kan verkregen worden via de huidige registrar. Na de start van de verhuizing zal er een e-mail worden gestuurd naar de huidige eigenaar / registrar. Deze heeft dan de mogelijkheid om de verhuizing tegen te houden of te bevestigen. Indien er geen reactie wordt gegeven op deze e-mail zal de verhuizing na zes dagen alsnog plaatsvinden. Meer informatie over het verhuizen van een domeinnaam kunt u in dit artikel vinden.

Gegevens wijzigen #

Aan het wijzigen van gegevens die horen bij een .net domeinnaam zijn geen extra kosten verbonden. Meer informatie over hoe u deze gegevens kunt wijzigen kunt u in dit artikel vinden.

Domein opzeggen #

Als u geen gebruik meer wilt maken van een domeinnaam of het domein wilt verhuizen naar een andere registrar dient u het domein op te zeggen. Informatie over hoe u een domein opzegd kunt u in dit artikel vinden.

Op het moment dat u het domein heeft opgezegd ontvangt u een e-mail met een verhuiscode. Mocht u het domein willen verhuizen moet u voor de vermelde datum deze verhuizing laten plaatsvinden. Doet u dat niet zal het domein verlopen.

Op het moment dat het domein is verlopen zal deze voor 44 dagen in qurantaine worden gezet. Dit houdt in dat niemand anders het domein kan registreren, maar dat de oude eigenaar hem nog opnieuw kan activeren. Dit kan zonder extra kosten. Na deze periode zal het domein 28 dagen vastgehouden waarbij heractivatie mogelijk is, maar dan tegen extra kosten. 5 dagen na deze periode is de domeinnaam weer vrij te registreren.

Mocht de opzegging toch niet gewenst zijn kunt u gedurende de vermelde periodes het domein toch nog laten herstellen. U kunt dit aanvragen via een ticket in uw klantenpaneel.